My Weblog: istanbul elektrikci kutahya web tasarim umraniye elektrikci uskudarda elektrikci umraniyede elektrikci kentsel donusum Acil elektrikci kadikoy elektrikci kagithane elektrikci beylikduzu elektrikci seyrantepe elektrikci alibeykoy elektrikci uskudar elektrikci umraniye elektrikci istanbul su tesisat tamiri sisli kombi tamiri sisli cilingirci

Dramatiseringen

Sist oppdatert 14. februar, 2013 kl. 12:25

Velkommen til Midtre Olimb Gård

Regissør Arnulf Haga

I 2000 hadde det lokalhistoriske musikkteateret BRONSEBUKKENE  sin urpremiere i Lunner på Hadeland.  Stykket er skrevet av de fire lokale forfatterne Anne K. Brodtkorb, Marit Sverresson, Kristin Brenli og Kirsten Jåvold Hagen, og blir oppført på Midtre Olimb Gård ved Jevnaker med jevne mellomrom.

Musikkteateret er det eneste teater fra Bronsealderen i Norge, og er bygget over den sanne historien om 11 år gamle Ragna som i 1924 oppdaget Nord-Europas største og mest spennende bronsealderfunn på Grindvoll i  Lunner.

 

Stykket har gjennom de siste 10 årene utviklet seg til å bli et av Norges mest spennende utendørs teaterspill, ikke minst takket være regissør Arnulf Hagas påvirkning. Haga er kjent som «alle utespels far» og har blant annet hatt regien av «Spelet om Heilag Olav» på Stiklestad i 12 år.  De siste årene har stykket også blitt profesjonalisert gjennom at flere profilerte skuespillere har hatt sentrale roller. I 2012 skrev Gisle Kverndokk ny musikk til forestillingen, og i 2013 overtar Ronald Rørvik som regissør.

 

Forfatterne i sofaen, sammen med komponisten til nypremieren i 2012

Forfatterne i sofaen, sammen med komponisten til nypremieren i 2012. F.v. Anne K. Brodtkorb, Gisle Kverndokk, Marit Sverresson, Kristin Brenli og Kirsten Jåvold Hagen

Publikum blir tatt med på en reise 2500 år tilbake i tid sammen med Ragna og bukkene. Når Ragna holder i bukkene ser hun Mor Sol som fører henne inn i en annen tid, til Leikvinstammen i Bronsealderen.  På denne tiden tilba man den livgivende Mor Sol, og solen var derfor en viktig del av den gamle troen.  Ragna får oppleve tre måneder i Leikvinstammen. Her blir hun vitne til maktkampen mellom stammens kvinnelige høvding Nera og sjamanen, konflikten mellom høvdingens to sønner, Syr og Rein, og kjærlighetshistorien mellom Rein og ungjenta Liv som er bortlovet til eldstesønnen Syr.  Det går rykter om at keltiske stammer er på vei nordover!

 

Mor Sol vet at det bare er Ragna som kan ta vare på De Hellige Bukkene den dagen stammen blir overfalt. Hun skal ta med seg et viktig budskap inn i sin tid:

«FORTID OG FRAMTID HAR VI SAMMEN».